- You are here: Acasă > Festival > Board
Eşti aici
Directorul festivalului: Copel Moscu
Născut în 1953, Copel Moscu a absolvit Institutul Naţional de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1978, şi ulterior a lucrat la Studioul de Film Documentar Sahia. Unul dintre autorii marcanţi ai Noului Val în Documentarul Românesc din anii '80 (împreună cu Ovidiu Bose Paştină, Tereza Barta, Laurenţiu Damian, Sabina Pop), a fost un deschizător de drumuri în provocarea limitelor limbajului cinematografic în filme subversive, controversate, care ascundeau, în spatele experimentului îndrăzneţ la nivel de concept şi formă, o critică energică a regimului comunist - filme interzise de cenzura perioadei. Copel Moscu a creat peste 50 de filme de scurt şi lung metraj (Şcoală serală, Pe malul Ozanei, Şcoala mea iubită, Epoca de bronz, Va veni o zi şi Am ales libertatea) în calitate de regizor şi scenarist, pentru care a obţinut peste 25 de premii internaţionale şi naţionale. În prezent, predă regie de film la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” şi artă video la Universitatea de Arte Bucureşti şi oferă consultanță artistică pentru televiziune şi cinema. În anul 2010, consecvent cu viziunea sa liberală, inovatoare, şi cu devotamentul său pedagogic, şi-a asumat provocarea de a oferi publicului românesc, în special studenţilor de film şi arte vizuale, primul Festival Internațional de Film Experimental din România.
Selecționer: Mihai Fulger
Din 2002, jurnalist şi critic de film, cu cronici, articole de opinie, eseuri şi interviuri apărute în numeroase publicaţii culturale şi generaliste, precum şi pe diverse site-uri şi bloguri. Debutul său editorial, volumul de interviuri Noul val în cinematografia românească (2006), a fost distins cu premiul „George Littera” pentru carte de cinema de către Asociaţia Criticilor de Film din cadrul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN). Din 2008, este membru al Asociaţiei Criticilor de Film din cadrul UCIN şi al Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI). Din 2007, colaborează, ca selecţioner sau membru al juriului, cu numeroase festivaluri şi concursuri de film din România, fiind implicat în organizarea altor evenimente similare. Din 2012, este selecţioner pentru Cinepolitica şi lucrează pentru Arhiva Naţională de Filme a României, fiind responsabil cu programul celor două săli ale Cinematecii Române.
Producător festival: Marius Copel
Născut în București în anul 1983. De-a lungul timpului își urmărește pasiunea pentru arte și media, studiind jurnalismul, cinematografia și artele video. Lucrând la filme documentare ca regizor secund și documentarist, dezvoltând și producând emisiuni de televiziune și online, își fondează propria companie în anul 2007. În aceeași perioadă co-produce evenimente culturale în București și Berlin. Din anul 2009 se apropie de lumea artelor vizuale digitale și regizează filme experimentale, descoperind un terioriu nou și fascinant. Între 2008 și 2011 este lector al concursului de scenarii organizat de Centrul Național al Cinematografiei. În prezent, își continuă activitatea de realizator și scenarist, dezvoltând proiecte mai ales în aria mystery și drama, dar și proiecte new media. Începând cu anul 2012, este producătorul Festivalului Internațional de Film Cinepolitica și al platformei Cinepolitica (Extra Time și State of Cinepolitica). Este membru al juriului de dramaturgie al Concursului Inspired 2014.
Consilier comunicare: Dumitru Borțun
Dumitru Borţun (n. 1951) este doctor în filosofie şi conferenţiar la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti - SNSPA, unde predă cursurile „Analiza discursului public”, „Semiotică. Teorii ale limbajului” şi „Responsabilitate socială corporativă”. În 2009, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţilor din România – ANSOC i-a oferit titlul de Profesor Bologna, acordat profesorilor care „sunt apreciaţi de studenţi, aduc plus de valoare educaţiei din România şi sunt modele pentru studenţi”. A publicat peste 70 de studii, eseuri, articole şi interviuri în volume colective, publicaţii de specialitate şi reviste de cultură. Este autorul mai multor cursuri universitare, precum şi al cărţilor Bazele epistemice ale comunicării (Ars Docendi, 2002), Relaţiile Publice şi noua societate (Tritonic, 2005, 2012), Responsabilitatea socială corporativă: de la relaţii publice la dezvoltare durabilă, coordonator (Tritonic, 2012). Este membru fondator al Asociaţiei Române de Relaţii Publice – ARRP (din 1995). Adunarea Generală din 2 martie 2005 l-a ales Preşedintele ARRP, funcţie pe care a deţinut-o până în mai 2008. În prezent este Preşedintele Juriului de Onoare al ARRP.