• Română
  • English
8–13 aprilie 2014 / București / Cinema Studio, Elvire Popesco & Union / ediția a 3-a

Noutăți

    Eşti aici

    • You are here:
    • Acasă > Noutăți

Luni, 10 Noiembrie 2014

17-19 NOIEMBRIE - CINEMA ELVIRA POPESCU

Luni, 17 noiembrie


18:00 - Up to the Border – A Personal View of the Berlin Wall
95 min. (Germania, 2012, doc.)
Regia/ By: Claus Oppermann, Gerald Grote


Luni, 10 Noiembrie 2014

The Tunnel/ Der Tunnel, o dramă intensă bazată pe povestea adevărată a unui campion la înot care a fugit din Germania de Est, cu Alexandra Maria Lara într-unul dintre rolurile-cheie, va fi proiectat în închiderea Cinepolitica Extra Time miercuri, 19 noiembrie, de la 20.30, la Cinema Elvira Popescu. Evenimentul are loc între 17-19 noiembrie, la Elvira Popescu, și cuprinde șase filme premiate despre Germania divizată și dezbateri cu istorici, sociologi și politologi.
 

Joi, 6 Noiembrie 2014
Un moment de cotitură din istoria ultimului secol, căderea Zidului Berlinului, este tema celei de-a doua ediții a evenimentului Cinepolitica Extra Time, care va avea loc între 17 și 19 noiembrie, la Cinema Elvira Popescu din București. Seria de proiecții și dezbateri marchează 25 de ani de la prăbușirea Zidului și a simbolicei Cortine de Fier care a împărțit Europa în două. Șase filme și două dezbateri cu istorici, sociologi și politologi vor pune în discuție moștenirea Cortinei de Fier și zidurile ridicate în Europa ultimelor decenii.

Duminică, 13 Aprilie 2014
Trofeul Cinepolitica 2014 i-a fost acordat duminică seara, la Cinema Studio, filmului Piața / The Square / Al Midan, în regia lui Jehane Noujaim, un documentar percutant despre protestele din Egipt. Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Film Cinepolitica s-a încheiat cu proiecția superproducției Înapoi în 1942 / Back to 1942.

Vineri, 11 Aprilie 2014
O întâlnire cu Adelin Petrișor și poveștile sale din Coreea de Nord, un documentar tulburător despre „genocidul medicamentelor” și superproducția cu Adrien Brody din închidere sunt câteva dintre evenimentele de neratat în weekend,  la Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica.
 

Joi, 10 Aprilie 2014
După o gală de deschidere cu sala arhiplină marți, 8 aprilie, la Cinema Studio, cea de-a treia ediție a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica continuă joi și vineri, cu o selecție de filme propuse la Oscar, un masterclass susținut de Cristian Tudor Popescu și câteva povești puternice în Panorama. Festivalul a fost deschis de realizatorul TV Cătălin Ștefănescu și directorul Cinepolitica, Copel Moscu.
 

Luni, 7 Aprilie 2014
Cea de-a treia ediție a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica începe marți, 8 aprilie, ora 20:00, la Cinema Studio, cu premiera națională a filmului Diplomație / Diplomatie, în regia lui Volker Schlöndorff. Gala de deschidere va fi prezentată de realizatorul TV Cătălin Ștefănescu.
 

Joi, 3 Aprilie 2014

Cenzură ideologică şi economică și interferența politicului în cinema sunt temele a două masterclass-uri pe care cineastul Serge Avedikian și scriitorul și filmologul Cristian Tudor Popescu le vor susține la București, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica (8–13 aprilie, Cinema Studio, Elvire Popesco și Union).


Luni, 31 Martie 2014

Cinci filme intense pe subiecte ca poliția politică, anii de închisoare ai lui Nelson Mandela, consecințele consumerismului și intruziunea politicului în viețile personale vor fi proiectate la Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica, în secțiunea Panorama, într-o subsecțiune dedicată Eye on Films.


Miercuri, 26 Martie 2014

Gala de deschidere a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica de marți, 8 aprilie, ora 20:00, de la Cinema Studio, aduce în România, în premieră, unul dintre filmele care au umplut recent sălile de cinema la Festivalul de la Berlin: Diplomatie / Diplomație, în regia lui Volker Schlöndorff.

Pagini