• Română
  • English
8–13 aprilie 2014 / București / Cinema Studio, Elvire Popesco & Union / ediția a 3-a

Juriu

    Eşti aici

    • You are here:
    • Acasă > Festival > Juriu

Bogdan Ficeac

Bogdan Ficeac

Bogdan Ficeac (n. 1958, Pitești, România) este un cunoscut jurnalist și analist politic. A obținut titlul de Doctor în Științe Sociale și Politice la Universitatea București în 2010, specializându-se cu burse în California, Belgia, Olanda, Japonia și China. Începând din 1989 lucrează ca redactor la România liberă, din 1998 devenind redactor-șef al cotidianului, până în 2007. În paralel realizează numeroase talk-show-uri la posturi precum Prima TV și Realitatea TV, alături de apariții ca analist politic și comentator la numeroase alte stații. Director general al Flux TV între anii 2004 și 2007. În ultimii ani se apropie de lumea filmului, având o bogată activitate de scenarist („Tehnici de manipulare” – TVR, „Martorii” – regia Dan Pița, „Magnatul” – regia Șerban Marinescu, „Testamentul roșu” – regia Andrei Blaier) și participând în juriul Premiilor Gopo, începând cu 2008, și al Festivalului de Film Documentar și de Televiziune de la Gura Humorului, în 2009. Și-a publicat cea mai recentă carte, România captivă, în 2011.


Effi & Amir

Effi & Amir

Effi & Amir (Effi Weiss, născută la Ramat-Gan în 1971; Amir Borenstein, născut la Haifa în 1969) este un duo de artiști ce trăiesc și lucrează împreună din 1999, plasându-și arta într-un strâns dialog cu viața personală. În 1999, ambii au absolvit cum laude departamentul de Arte Plastice al Academiei Bezalel, Ierusalim, unde s-au și cunoscut. După terminarea studiilor, au inițiat împreună emisiunea TV Artattack, prin intermediul căreia și-au desoperit dragostea față de arta video. În 2002 au părăsit țara natală (Israel) pentru Europa. După șase luni petrecute în Paris (în rezidență la Cité International des Arts), doi ani în Amsterdam (masterat la Sandberg Institute) și șase luni în Berna (în rezidență la PROGR), în prezent cei doi locuiesc în Bruxelles, explorând bucuriile și dezamăgirile expatrierii. Lucrează în primul rând ca artiști video, dar integrează des în proiectele lor și strategii participative și performative. Pe langă propria practică artistică, lucrează ca monteuri, operatori și designeri de efecte, și susțin workshop-uri de video pentru diverse tipuri de public. Recent au realizat SAME RIVER TWICE, un documentar de lungmetraj, și pregătesc HOUSE WARMING, ale cărui filmări vor avea loc în Albania în august 2014.


Antonio Casciaro

Antonio Casciaro

Antonio Casciaro (n. Italia) este expert în sociologie vizuală și estetica new media, lucrând la designul unor intervenții care conectează diverse media și procese vizuale la nivelul transformărilor sociale. A fondat și apoi condus Orașul social, un periodic de artă, cultură și comunicare socială. A lucrat ca profesor de sociologie la Facultatea de Științe Politice, Universitatea din Catania, și a fost coordonator de studii științifice despre multiculturalism pentru Centrul Național de Cercetare din Roma. A dezvoltat și monitorizat diverse proiecte, în contexte și poziții variate, pe teme de multimedia, fotografie și videografie. A fondat, împreună cu Tamas Gabeli (Budapesta), circuitul internațional Animatters Film Network (AFN), care administrează o reţea de organizații culturale internaționale ce produc filme de animație. Este membru al juriului pentru diverse competiții internaționale și festivaluri de film, și în prezent director al ARES – Festivalul Internațional de Film și Media din Siracuza (Italia).